Taka tortilla jest bardzo prostym daniem. Cały smaczek polega tu na dodaniu odrobiny mięty. Na patelni, na odrobinie oliwy podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojoną paprykę i 3/4 czerwonej fasoli. Dodajemy rozgniecione dwa ząbki czosnku i zalewamy krojonymi pomidorami. Pieprzymy i dodajemy pokruszony ser. Posypujemy listkami mięty. Tak przygotowany farsz zawijamy w ciepłe placki. Resztę fasoli rozgniatamy z cieciorką i używamy jako sosu do polania tortilli. Posypujemy wierzch miętą i serem startym na tarce. I już. Smakuje jak wakacje.
Składniki:
- 4 placki do tortilli
- kartonik krojonych pomidorów ( ja używam Podravki)
- mała czerwona papryka
- puszka czerwonej fasolki
- 100g sera pleśniowego np. Rokpol
- 2 garście ugotowanej ciecierzycy
- mała cebula
- oliwa, pieprz, czosnek, mięta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz